Proslava 12. godišnjice kazališta 150. izvedbom predstave „Velika zvjerka“ – Večernji.hr

Velika proslava 12. godišnjice dramskog kazališta Planet Art obilježit će se 13. studenoga u 19:30 sati svečanom, 150. izvedbom predstave „Velika zvjerka“ u dramskom kazalištu Gavella. Planet Art djeluje pod ravnateljskom palicom glumca Marka Torjanca koji na scenu redovito postavlja tekstove suvremene tematike te pri tome odabire samo najkvalitetnije dramske tekstove čije su teme prepoznatljive i u Hrvatskoj.

Kazalište Planet Art producira predstave koje su već više od desetljeća među najizvođenijima i najnagrađivanijima u Hrvatskoj što dovoljno govori o njegovoj uspješnosti. Sama proslava velike godišnjice započinje u kazalištu Gavella obnovom i svečanom 150. izvedbom naše prve predstave „Velika Zvjerka“ koja je danas aktualnija nego kada smo s njom izašli prije 12 godina. Ponosan sam jer smo dramsko kazalište uspjeli učiniti privlačnim, potrebnim i posjećenim, a to nastavljamo činiti i dalje“, izjavio je osnivač i umjetnički ravnatelj kazališta Marko Torjanac.

Predstava „Velika zvjerka“, autora Rogera Rueffa, gledatelje će dočekati duhovitim i zanimljivim dijalozima. Radnja se odvija oko tri marketinška stručnjaka različite životne dobi koji se na jednom marketinškom skupu nadaju da će napraviti posao života, a za to imaju dobar razlog jer na taj skup dolazi čovjek koji taj njihov san može pretvoriti u stvarnost. Što je biznis, koja su njegova pravila i u čemu je tajna uspjeha, samo su neka pitanja na koja „Velika Zvjerka“ nudi odgovore baveći se ljudskom egzistencijom izvan uobičajenih obrazaca razmišljanja o biznisu.

Uz svečanu izvedbu, predstava „Velika zvjerka“ doživjet će i reprize koje će se održati 26. studenoga i 9. prosinca u 20 sati u kazalištu Mala scena. Nakon 150. izvedbe, obilježavanje 12 godina Planet Arta odvijat će se tijekom 12 mjeseci, a u tom slavljeničkom razdoblju kazalište Planet Art najavljuje mnoge kvalitetne kazališne sadržaje.

 

Večernji.hr