O predstavi

Kako prepoznati ono što je vrijedno borbe?

Nikad ne ideš do odbrojavanja. Padneš. Legneš. Ustaneš se. Ideš dalje. Dolazi nova runda, htio ti to ili ne. Ti samo možeš odlučiti hoćeš li je dočekati spreman.

Iza naslova “Boksačko srce” nalazi se duhovita i dirljiva melodrama jednog od najznačajnijih suvremenih njemačkih pisaca Lutza Hübnera koja se zbog svoje univerzalne poruke izvodi na pozornicama diljem svijeta, a priča o boksu služi kao metafora života i životnih borbi te donosi pitanja kako se prema njima postavljamo.

Hübner na osobit način suočava dva svijeta, jedan mlad i jedan star, jedan na početku, drugi na zalasku, no oba jednako predana svojoj potrazi za autentičnošću i pronalaženjem svojega mjesta pod suncem. Susret mladića i starca obojici mijenja živote na bolje kao što iskustvo pomaže mladosti, a mladenački entuzijazam ima snage pokrenuti razočaranjima zagubljene sokove života.

Sjajni kazališni kreativac, višestruko nagrađivani Marko Torjanac potpisuje režiju predstave te glumi ostarjelog, bivšeg boksača dok ulogu mladića, čiji se životni put nenadano spojio s boksačevim, igra Filip Vidović koji se u zagrebačkom HNK proslavio glavnom ulogom u “Ciganinu, ali najljepšem” za koju je osvojio nekoliko glumačkih nagrada.

Dva majstora na sceni, duhovito i na jednostavan način u Boksačkom srcu donose duboke životne poruke zbog kojih predstava djeluje motivirajuće na gledatelja pozivajući ga da i on sam preispita svoja uvjerenja i spoznaje, a u isto mu vrijeme poručuje da nikada nije kasno za ostvarenje snova, ali i nikada prerano za preuzimanje odgovornosti u životu.

‘Je li život borba?’, ‘Kada i kako se treba braniti?’, ‘Treba li, kako i kada napadati?’, ‘Kako prepoznati ono što je vrijedno borbe?’… Sva ta pitanja uz poneke odgovore, nudeći optimizam, Kazalište Planet Art i Teatar Rugantino donose na scenu u “Boksačkom srcu”.

Premijera: 17. 1. 2020. Mala dvorana Lisinski u 20 sati, Zagreb

Partneri: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske B1 Plakati, KUC Travno

Medijski pokrovitelji: Večernji list, Scena

L. Hübner: Boksačko srce

Uloge:  
Leo Marko Torjanac
Jojo Filip Vidović /
  Paško Vukasović /
  Petar Atanasoski
   
Režija: Marko Torjanac
Prijevod: Jan Torjanac
Scenografija: Marko Torjanac
Završna slika: Nikola Plečko (Nik Titanik)
Kostimografija: Đurđa Janeš
Glazba: Milorad Stranić
Oblikovanje svjetla: Marko Torjanac
Oblikovanje zvuka: Damir Rončević
Šminka: Danijela Pavlek
   
Dizajn: Tomislav Veltruski
Fotografija: Mladen Pobi
Video: Tomislav Felbar i Hrvoje Felbar
Tehničko vodstvo: Damir Rončević
Garderoba i rekvizita: Ivana Ravlić i Edina Ferenčić

Fotografije-

Iz povijesti predstave – premijera 2020. godine