O predstavi

Kroz 6 koraka i 1 uvid do potpune sreće

predstava za samopomoć (odmoć) u kriznim vremenima

Anticipirajući budućnost, šest isprepletenih crnih psihoterapeutskih komedija preispituju granicu ‘normalnoga’ u svijetu punom eksplozija, pobijenih Vlada, stvarnih zečeva iz virtualnog svijeta, zagorenih kobasica u bijelom sosu i susreta s Bogom.

Tko je ovdje lud? kombinacija je crne komedije, drame i burleske koja nas kroz suptilan ludistički pristup upoznaje sa sezibilnim disidentima iz stvarnog svijeta dok u isto vrijeme razotkriva svu njegovu krhkost.

Iščekujući skoru kataklizmu, naši protagonisti traže utočište u klinici Eden, a nas puštaju kući s pitanjem s koje strane ludila mi odabiremo biti.

Premijera: 12. srpnja 2011., Amadeo scena
Realizaciju predstave pomogao je Gradski ured za kulturu Grada Zagreba.

D. R. Sanderson: TKO JE OVDJE LUD?

Uloge: 
Natalija Đorđević 
Marko Torjanac 
  
Scenografija i režija:Marko Torjanac
Prijevod:Jasminka Beader
Adaptacija:Marko Torjanac
Kostimografija:Đurđa Janeš
Skladatelj:Milorad Stranić
Oblikovanje svjetlaGoran Prelčec
Oblikovanje zvuka:Branko Vodeničar
Dizajn:Tomislav Veltruski
Fotograf:Mladen Pobi
Video:Tomislav Pović
  
Majstor zvuka:Branko Vodeničar
Majstor tona:Marko Vodeničar
Garderoba i rekvizita:Marina Uroić

 

No event found!

Iz kritike o predstavi

‘Dobar par. Iskustvo i mladost. Vidjet ćemo s vremenom hoće li ova predstava doživjeti sudbinu Stilksih vježbi. Ima sve preduvjete za to.’

Bojana Radović, Večernji list

Tko je ovdje lud? ima sve karakteristike, dugotrajnog, uistinu duhovitog, kazališnog hita ozbiljne problematike. Natalija Đorđević i Marko Torjanac izvrsno se nadopunjavaju.’

Nataša Govedić, Novi list

‘Vodeći nas kroz šest različitih priča, njihova smiješnost nas često ostavlja bez daha. Smijeh koji jest ne oživotvoruje se kao uskličnik, nego iza sebe ostavlja i postavlja mnoštvo pitanja.”

Natalija Đorđević osvaja prostor prizorišta navodeći one iz tame gledališta da s njom dišu, a Marko Torjanac je Bog koji na trenutak zaboravlja da to uistinu jest.
Mirjana Sačer Bobanac, V tjednik

‘Torjanac je podjednako uvjerljiv u svim ulogama, od čovjeka koji nema sjećanja do ofucane glazbene zvijezde. Spremno ga prati izvrsna Natalija Đorđević u interpretaciji likova koji lagano gube vezu sa stvarnošću.’

Večernji list
‘Zanimljiva, inspirativna predstava precizne režije i odlične glume. Sasvim je moguća uporedba s nenadmašnim Stilskim vježbama.
NovaGradiska.com

Fotografije-

Povijest predstave – premijera 2011. godine