Posebni
projekti

‘Ako vas kazalište ne može oplemeniti, učiniti boljom osobom, iz njega treba bježati.’
Konstantin E. Tsiolkovsky, ruski fizičar

2004. - 2006.
POKRETANJE PRVE HRVATSKE STAND UP COMEDY SCENE

Planet Art je pokretač domaće Stand up comedy scene koja je 2004. godine započela radionicama, a zatim izvedbama za javnost pod nazivom „SMIJEH NA SAVI“, a koje su se održavale na brodu Papillon na Savskom nasipu što je jedan od rijetkih projekata kojim se oživio i sadržajno osmislio kulturni život Zagreba uz njegovu rijeku.

2002. - 2009.
EDUKATIVNO KAZALIŠTE

U Planet Artu se, prema zamisli i realizaciji njegovog osnivača i umjetničkog ravnatelja Marka Torjanca, razvijao projekt EDUKATIVNO KAZALIŠTE u suradnji s Udrugom Klub kulture Agram.


Projekt je iznjedrio četiri specifična edukativna naslova od kojih su tri bila namijenjena višim razredima osnovnih škola što je najmanje zastupljena populacija u kazališnim repertoarima.


Naslovi i teme su bili sljedeći:

  • Zubić Zubko – o oralnoj higijeni
  • Škola za prave frajere – o ekologiji i zaštiti okoliša
  • Je, ne! – o ovisnostima i prevenciji
  • Što hoću – mogu! – o poduzetnosti i poduzetništvu

Kazalište Planet Art također je od zaborava spasilo predstavu „Stilske vježbe“ kada ju je preuzelo u vlastitu produkciju 2008. godine nakon što je u 40. godini izvođenja skinuta s repertoara u matičnoj kući Teatru.

Planet Art je tada producirao Svečanu 40. obljetnicu izvođenja uz počasnu vožnju tramvajem broj 11 po Zagrebu, tiskao monografiju Stilske vježbe – 40 godina izvođenja te uveo predstavu u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdugovječniju predstavu na svijetu s istom glumačkom postavom. Od prelaska u produkciju Kazališta Planet Art, Stilske vježbe su dobile svoje zasluženo mjesto u hrvatskoj povijesti i ušle u kulturnu svijest kao izniman kulturni događaj. 

2008.
STILSKE VJEŽBE
2012.
VEČER NEOVISNIH KAZALIŠTA

Klub Funk, 2012.

2020. - 2021.
ONLINE KAZALIŠTE UŽIVO

U jeku pandemije i lockdowna PLANET ART je pokrenulo streaming svojih predstava uživo prenošen s 4 kamere i profesionalnim ozvučenjem pa su tako predstave mogli gledati i svi koji ih inače nemaju prilike vidjeti. 

Ovaj inovativni projekt posebno je bio zanimljiv za žitelje manjih mjesta i otoka koji nemaju priliku vidjeti kazališne predstave kao i za hrvatsku dijasporu koja je u iznimno velikom broju pratila prijenose predstava uživo.