Održana nova premijera Kazališta Planet art – Ljubavna pisma Staljinu

U nedjelju je u Gavelli održana premijera predstave ‘Ljubavna pisma Staljinu’ Kazališta Planet Art koja je, sudeći po prijemu premijerne publike, novi zagrebački kazališni hit.

Glumci i autori su ispraćeni ovacijama i aplauzom koji je nakon zadnje scene predstave doslovno eksplodirao i trajao desetak minuta.

 

 

 

 

 

Predstava je to koja nas podsjeća na ono što je bilo i na ono što bi moglo ponovno biti, a nadamo se da neće.

Radnja se zbiva u Sovjetskom savezu tridesetih godina prošloga stoljeća.
Piscu legendarnog romana ‘Majstor i Margarita’ Mihailu Bulgakovu zabranjeno je izdavanje i izvođenje njegovih djela te se on obraća se Staljinu o kojemu ovisi sudbina svih umjetnika u Rusiji, pa tako i njegova.
Jednoga dana dobiva potpuno neočekivan telefonski poziv. Na telefonu je Staljin. Osobno.

Video: Hrvoje Felbar

Ova povijesna fikcija inspirirana je crticom iz stvarnog života njezinih protagonista Mihaila Bulgakova i Josifa Visarionoviča Staljina.
Drama uz snažne reference prema sadašnjosti i uz puno humora obrađuje odnos totalitarizma i umjetnosti, autoritarnog vladara i pisca propitujući cijenu i granicu slobode i slobodne misli tada kao i danas.

Tekst je napisao španjolski dramatičar Juan Mayorga, predstavu je režirala Saša Broz, a glavne uloge tumače Franjo Dijak, Anastasija Jankovska i Marko Torjanac.

Sljedeće izvedbe su u Kazalištu Mala scena 10., 18. i 25. studenoga u 20 sati.Ulaznice se mogu rezervirati na brojeve telefona 01/468 3352 i 01/468 3373 i kupiti on line na www.ulaznice.hr

Fotografije: Mladen Pobi