Prvi mjesec kazališta on line uživo

Izvedena svečana 150. Ritina škola! Vanda Winter oduševila!

Sinoć  je u Kazalištu Mala scena po 150. put izvedena ‘Ritina škola’, treća predstava u On line kazalištu uživo, u kojoj je u ulozi Rite premijerno nastupila Vanda Winter koja je ulogu preuzela od Nataše Janjić Medančić koja je za ulogu Rite dobila gotovo sve kazališne nagrade.

Vanda je, vidjelo se to odmah po reakcijama publike na 150. izvedbi, također napravila uogu za pamćenje. Publika je oduševljena njezinom Ritom, a VandaWinter još se jednom dokazala kao jedna od najboljih hrvatskih glumica. Nakon njezine predivne Ruth u ‘Plemenima’, sretni smo da je ponovno zaigrala u Planet Artu i donijela mu takvu ulogu.

Čestitke za 150. ‘Ritinu školu’ Nataši Janjić Medančić koja je odigrala 149 ‘Rita’ i postavila najviše standarde ove uloge, a koja je 150. izvedbu ‘Ritine školu’ pratila on line, bodrila nas, dijelila s nama uzbuđenje, Vandinu ulogu ocijenila fantastičnom, pratila cijelo događaje on line i pozvala sve trkom u On line kazalište uživo.

Ova izvedba ‘Ritine škole’ bile je ujedno i treća izvedba u On line kazalištu uživo koje prenosi predstave s četiri kamere i koje putem streaminga možemo gledati gdje god da se nalazimo.

Hvala svima koji nas gledaju, prate i koji su odlučili pokloniti povjerenje ovom novom projektu. Nadam se da smo opravdali očekivanja, a trudit ćemo se to činiti i biti još bolji i dalje.

Posebno me vesele reakcije koje stižu s otoka, preko oceana i od svih onih koji inače nemaju prilike gledati domaće predstave.

Mnogi gledatelji ovaj novi format često opisuju kao kombinaciju kazališta i filma što nam je posebno drago, jer je naša intencija i bila da predstave izvodimo kazališno autentično istovremeno ih prilagođavajući drugom mediju i njegovim zahtjevima i zakonima.

Hvala cijeloj ekipi Planet Arta koja je iznijela ovu ogromnu, tek prvu, dionicu ovog posla – prijenosa predstava u drugi medij što je zahtijevalo gotovo nadljudski angažman svih uključenih. Hvala Đurđa Janeš, Ivančica Ravlić, Jadranko Herceg, Domagoj Klasić, Tomislav Veltruski, Hrvoje Felbar.

Hvala našim partnerima Multis.pro i Ambedo medija – Marijana Begović, Pero Mihojević, Tom Felbar i Srđan Šarić koji su također u ovoj zahtjevnoj fazi odradili lavovski posao. Hvala našim suradnicima Danijela Pavlek, Lea Glazar, Milorad Stranić, Igor Emil Horvat i svima koji su nam bili pomoć i pri ruci kad god je zatrebalo.

Hvala PR agenciji Priredba, Arto plakatima i Print grupi koji su nam pomogli pri porinuću ovog projekta. Hvala našim medijskim pokroviteljima Index.hr i Scena.hr. Hvala našem domu Kazalištu Mala scena, Bugi Mariji Šimić i njezinoj ekipi.

Hvala još jednom svim mojim dragim kolegama iz drugih On line predstava uživo Nataliji Đorđević, Slavku Juragi i Luki Dragiću na spremnosti i entuzijazmu kojim su ušli u ovu on line kazališnu avanturu. Hvala svima na porukama i mailovima podrške!

Ovom svečanom izvedbom ‘Ritine škole’ on line prijenos uživo imale su sve tri predstave u ovom prvom ciklusu. Već sljedeće nedjelje, 15. 11. na rasporedu je ponovno ‘Velika Zvjerka’, a 22. 11. ‘Tko je ovdje lud?’. ‘Ritina škola’ na rasporedu On line kazališta uživo ponovno je u nedjelju, 29. 11. u 20h.

Ako ste bili zadovoljni izvedbama i prijenosima predstava, slobodno nas preporučite svojim prijateljima kako bi informacija o On line kazalištu uživo došla do što više budućih gledatelja, pogotovo onih koji predstave mogu gledati samo na ovaj način, on line. 

Ulaznice za On line kazalište uživo možete, po cijeni od 39 kuna, kupiti na linku na ovoj stranici  https://live.planet-art.hr/ i svake nedjelje u 20h možete gledati predstave on line uživo na svim uređajima koji imaju internet. 

Također, pozivamo sve one koji mogu fizički doći u kazalište, a koji nisu među kritičnim skupinama u odnosu na korona virus, da dođu gledati predstave uživo u Kazalištu Mala scena i da uopće idu u kazalište.

Kazališta su i službeno kategorizirana kao događanja minimalnog rizika. U njima se sjedi s maskama na licima, na propisanoj udaljenosti, ne govori se niti se ulazi u interakciju s ikim i u kazalištima nikada nije zabilježena niti jedna zaraza. Zato, svi koji mogu, dobrošli su na predstave uživo!

Za sve ostale tu je On line kazalište uživo, novi format, kombinacija kazališta i filma. 

***

On line kazalište uživo uspješno ide dalje!

U nedjelju 1. studenoga  održana je svečana 100. izvedbu predstave ‘Tko je ovdje lud?’ i ujedno prva izvedba te predstave on line uživo.

Na kazališne daske za gledatelje pred ekranima i u kazališnoj dvorani ponovno su stali doktorica Kokica i doktor Zver sa nizom svojih korisnika u svijetu koji puca po šavovima.

Predstava je, prema pohvalama on line publike koja ju je pratila na streamingu i reakcijama publike u dvorani, primljena i prenesena odlično i uz puno smijeha.

U ovoj ludoj komediji koja ima podnaslov ‘Kroz 6 koraka i 1 uvid do potpune sreće’ po više uloga igraju Natalija Đorđević i Marko Torjanac, a na rasporedu je ponovno u nedjelju 22. studenoga kada se može pogledati i uživo u Kazalištu Mala scena i na streamingu u On line kazalištu uživo.

Među mnogim posjetiteljima, kolegama i prijateljma na predstavu je došla i Josipa Lisac koja za predstavu i njezine protagoniste imala samo riječi hvale.

Već sljedeća predstava On line kazališta uživo na rasporedu je u nedjelju, 8. studenoga. Riječ je o kazališnom hitu ‘Ritina škola’ koji će, uz prvu on line izvedbu, proslaviti i sveukupno 150. izvedbu, a premijerno u glavnoj ulozi Rite nastupit  će Vanda Winter koja ovu ulogu preuzima od Nataše Janjić Medančić koja je nedavno rodila.

Ulaznice za streaming se mogu kupiti na https://live.planet-art.hr , a predstavu je moguće gledati i uživo u kazalištu Mala scena, Medvešćak 2. Ulaznice za gledanje uživo u kazalištu moguće je kupiti na www.planet-art.hr

ON LINE KAZALIŠTE UŽIVO IMA SVIJETLU BUDUĆNOST

U nedjelju se u Kazalištu Mala scena održala prva izvedba On line kazališta uživo, a ujedno se proslavila i 200. izvedba predstave ‘Velika Zvjerka’ kojom je On line kazalište uživo započelo svoj život baš kao i Planet Art prije petnaest godina.

Sudeći po komentarima na društvenim mrežama nakon prve on line izvedbe, ovaj nov način uživanja u kazalištu startao je prilično uspješno. On line gledatelji hvale i izvedbu i kvalitetan tehnički prijenos i poručuju da je osjećaj bio kao da su bili u kazalištu.

Upravo to nam se čini kao  najvažnija informacija dobivena  iz ovog prvog susreta s on line publikom. On line kazalište gledateljima je očito zanimljivo što znači da se kazališnom sadržaju otvara prostor u novom mediju čime dobiva i potpuno nov doseg.

U samom prijenosu nastojali smo maksimalno zadržati jedinstvenost kazališnog doživljaja prilagođavajući predstavu istovremeno svim kreativnim i tehničkim zakonitostima drugog medija.

Nastojat ćemo i dalje ići u tom smjeru, istraživati i usavršavati prijenos i u umjetničkom i u tehničkom smislu, a sve servise ćemo učiniti maksimalno jednostavnima za gledatelje.

Ovaj prvi on line kazališni prijenos pratili su gledatelje iz cijele Hrvatske, a nekoliko je gledatelja bilo iz Irske i SAD-a što je sve okupljene u ovom kazališnom iskustvu povezalo na novoj, globalnoj razini.

Hvala svima koji su bili dio ovog novog iskustva kao i svim suradnicima na entuzijazmu i angažmanu oko ovog projekta.

Već ovu nedjelju 1. studenoga u On line kazalištu uživo možete gledati komediju ‘Tko je ovdje lud?’ kojoj je ovo i svečana 100. izvedba, a u nedjelju 8.11. ‘Ritinu školu’. Zatim se ponovno istim redoslijedom prenose sve tri predstave.  

On line ulaznice po cijeni od 39 kuna mogu se kupiti na www.planet-art.hr , a predstavama je, naravno, moguće prisustvovati i fizički u Kazalištu Mala scena odakle se prenose. Ulaznice za fizičko prisustvovanje predstavama mogu se kupiti na linku www.planet-art.hr .

Veselimo se novim susretima on line i uživo!