49 godina izvođenja Stilskih vježbi – fotogalerija

 

Legendarni Pero Kvrgić i Lela Margitić i dalje ne prestaju oduševljavati. Posebni gosti na svečanoj izvedbi bili su hrvatske glazbene legende Barbara i Đimi Stanić.

U nedjelju, 29. siječnja u Dramskom kazalištu Gavella legendarne ‘Stilske vježbe’ svečano su proslavile 49 godina izvođenja i po nebrojeni put izazvale ovacije i oduševljenje publike.

 

 

Kazalište Planet Art, u čijoj se produkciji Stilske vježbe izvode već jedanaestu sezonu, slavljenicima i publici priredilo je i posebno iznenađenje. Hrvatskim glumačkim legendama Leli Margitić i Peri Kvrgiću 49. rođendan došle su čestitati hrvatske glazbene legende Barbara i Đimi Stanić koji je tom prigodom otpjevao i svoj evergreen Prolazi sve završivši ga stihom ‘al’ Stilske vježbe, zar ne, nikad neće proć’.

Stilske vježbe nastale su 1968. godine prema briljantnoj zamisli redatelja Tomislava Radića koji je zajedno s prevoditeljem Tonkom Maroevićem za scenu adaptirao roman francuskog književnika Raymonda Queneaua. Lela Margitić i Pero Kvrgić svojom su ih glumačkom virtuoznošću i dugovječnošću pak upisali u svjetsku kazališnu povijest.

Stilske vježbe, osim što su osvojile nebrojene nagrade i priznanja uvrštene su i u Guinnessovu knjigu rekorda kao ‘najdugovječnija predstava na svijetu s istom glumačkom postavom’.

Sljedeće izvedbe Stilskih vježbi na rasporedu su 11., 19. i 24. veljače u 20 sati u Kazalištu Mala Scena, Medveščak 2.

Rezervacije: 01/468 3352 i 01/468 3373; Online prodaja