12 godina Kazališta Planet art

Prošao je već puni solarni krug otkako je Planet Art započeo svoju kazališnu putanju tijekom koje se afirmirao kao jedno od vodećih dramskih kazališta u Hrvatskoj.

O tome najbolje svjedoči visoka posjećenost naših predstava s mnogim naslovima koji prelaze troznamenkasti broj izvedbi kao i trideset uglednih nagrada i dvostruko toliko priznanja.

Kako nam je deseta obljetnica izmakla uslijed logističkih poteškoća, a petnaestu smo nestrpljivi dočekati, odlučili smo ove sezone obilježiti 12. godina Planet Arta budući da broj 12 označava dovršetak jednog ciklusa i pripremu za sljedeći, a to je upravo trenutak u kojemu se Planet Art sada nalazi.

K tome, broj 12 predstavlja i broj psiholoških arhetipova prisutnih u svakom od nas koji su, kako je naučavao Jung, izvor konflikta tj. drame na osobnoj i društvenoj razini, a koje je potrebno prevladati kako bismo živjeli inspirativan, sadržajan i smislen život.

Budući da Planet Art od samoga početka, u skladu sa svojom misijom i vizijom, njeguje upravo dramski problemski repertoar kao ishodište osobne spoznaje i društvene promjene, broj 12 našu obljetnicu oplemenjuje i prikladnim simboličkim značenjem.

Uz to, obilježavanje 12 godina Planet Arta odvijat će se i tijekom 12 mjeseci, počevši od studenoga 2016. godine, a u tom ćemo vam slavljeničkom razdoblju nastojati pripremiti mnoge kvalitetne kazališne sadržaje.

logo12pa

Svečana 150. izvedba naše prve predstave

banner-1200x200-velika-zvjerka

13. studenoga u 19.30 sati u Dramskom kazalištu Gavella

Svečana 100. izvedba predstave Ritina škola,

banner-1200x200-ritina-skola

8. prosinca 2016. u 19.30 sati u Dramskom kazalištu Gavella

Svečana izvedba u povodu 49. godina izvođenja Stilskih vježbi,

banner-1200x200-stilskesiječanj 2017. Godine

Također u 2107.:

Svečana 100. izvedba predstave Tko je ovdje lud?

banner-1200x200-tjol….

Svečana 50. izvedba Posljednje Freudove seanse

banner-freud-1200x200

veljača – svibanj 2017.

Projekcije snimki predstava koje se više ne izvode
U posjetu kod gospodina GreenaSumnja
Zečja rupa
Prekidi
Plemena
održat će se u KIC-u

Nove premijere

Okrugli stol i panel diskusija o neovisnoj kazališnoj sceni.

A uvod u obilježavanje 12 godina intenzivnog života na ovom Planetu započinjemo ‘lansiranjem’ nove web stranice koja se nalazi pred vama. Pozivamo vas da prošećete njome, informirate se o našim predstavama i radu i prisjetite se nekih, vjerujemo, dragih vam kazališnih iskustava.

I na kraju, odnosno na samom početku želimo vam zahvaliti na povjerenju i podršci koje ste nam pružali tijekom proteklih 12 godina i pozivamo vas da i dalje, u potrazi za mnogim odgovorima za kojima i mi tragamo, posjećujete naš Planet, a mi ćemo kao i do sada, svakom novom predstavom, kroz sve mijene nastojati slijediti zacrtanu putanju i pogedom usmjerenim prema našoj stvarnosti ostati – kazalište koje se pita.